Російскомовна версія сайту Ваш сон – КАЗКА!
 
 
 
 
   
     
 

Рекомендации по выбору подушки.

Якщо вранці Ви відчуваєте дискомфорт у шиї та хребті, якщо проспавши 7-9 годин Ви не відчуваєте себе виспав, якщо іноді Ви прокидаєтеся з головним болем, то Вам настав час задуматися про те, на чому Ви спите.

Під час сну матрац підтримує тіло, а ось голова та шия не завжди знаходяться у зручному положенні. Адже саме в голові знаходиться мозок, саме шийні хребці відчувають найхворішу напругу протягом дня. Шийні хребці найпримхливіші серед усіх хребців. Якщо голова з ранку болить, Ви не відчуваєте бадьорості, Ви відчуваєте тяжкість, то значить Вам варто поміняти подушку.

Вибір подушки - дуже відповідальний захід. Подушку потрібно підбирати індивідуально, відповідно до ваших вимог. Адже тільки правильно підібрана подушка зможе забезпечити вам міцний сон та повноцінний відпочинок.
Критерії, за якими можна визначити, чи підходить Вам подушка, на якій Ви спите.Попросіть когось поспостерігати за Вашою поведінкою під час сну. Якщо Ви підкладаєте долоню під голову або відсуваєте подушку до краю ліжка, то подушка Вам не підходить. Якщо подушка дуже велика, пухка, то голова знаходиться дуже високо, в результаті чого шия неприродно згинається. Але спати взагалі без подушки теж не рекомендується, шия повинна мати підтримку, інакше під час сну ви так і не знайдете зручного стану та відпочинок не буде повноцінним.
Психологи з'ясували, що протягом усього свого життя ми вибираємо для себе ті подушки, подібні до яких наші батьки підкладали нам під голови в дитинстві. Все йде від першої подушки. Якщо Ви звикли до тонкої подушки, то Вам, швидше за все, некомфортно спатиме на пухкій, високій подушці.
Тому при зміні подушки перші дні нам трохи некомфортно, не бійтеся цього. Це не дискомфорт, а скоріше незвичне відчуття повного розслаблення. Сучасні подушки, особливо ортопедичні, дозволяють досить швидко перебудуватись. На те, щоб звикнути до подушки, у Вас піде 3-5 днів. За цей час Ви звикнете до нової висоти та жорсткості подушки. Зате після цього періоду звикання Ви бадьоро почуватиметеся вранці, відчуватимете себе відпочившим.
Необхідність використання подушки під час сну обумовлена ??будовою нашого тіла – для повноцінного відпочинку потрібно, щоб хребет, що перебуває у горизонтальному положенні, не був викривлений.

Тому хороша подушка під час сну має підтримувати і голову, і шийний відділ хребта. З цієї причини завжди лягайте так, щоб на подушці опинилися і голова, і шия. Якщо людина спить без подушки, шийний відділ хребта не розслабляється, хребці шиї викривляються, що може призвести до виникнення головного болю та болю у спині.

Є ознаки, що дозволяють перевірити, чи підходить подушка, на якій ви спите, для повноцінного відпочинку:
- Якщо ваша рука постійно влаштовується під подушку або під голову, подушка надто низька.
- Якщо виникає відчуття незручності, причиною може бути надто висока подушка.
- Якщо шия вранці болить, а плечі дерев'яніють, то подушка занадто низька, а матрац занадто жорсткий.

Основні параметри при виборі подушки.

Оскільки від подушки залежить якість нашого сну та відпочинку, при її виборі слід звертати увагу на параметри, від яких це залежить. Розмір подушки в даному випадку не є важливим, тому можете вибрати такий, який більше подобається.

А ось форма, висота, жорсткість та якість наповнювача подушки – параметри важливі і на них потрібно звернути особливу увагу.

Якої форми подушку вибрати?

Залежно від форми, подушки поділяються на класичні та ортопедичні..
Класичні подушки – це звичайні подушки прямокутної або квадратної форми.
Ортопедичні подушки випускаються у формі валиків або подушок із виїмками для голови.
На рахунок ортопедичних подушок існує дві думки. Одні фахівці вважають, що ортопедичні подушки краще підходять не для нічного сну, а для нетривалого відпочинку або читання, оскільки вони занадто жорсткі, не можуть змінювати форму, а високий і твердий борт може стати причиною болів у шиї.
Інші стверджують, що ортопедичні подушки відмінно підтримують голову під час сну і знижують навантаження на шию, тому особливо рекомендовані тим, хто має проблеми з хребтом, особливо шийним відділом.
Істина, мабуть, посередині – все залежить від якості конкретної ортопедичної подушки. Адже «ортопедичність» подушки визначається не лише її формою, а й якістю наповнювача, тому твердження про «жорсткість» ортопедичних подушок та їхню «нездатність змінювати форму» – не завжди коректні. Яку саме подушку купити - ортопедичну або звичайну, вирішувати, звичайно, вам, але думаю, що у разі проблем зі здоров'ям краще не експериментувати, а спочатку порадитися з лікарем.

Підбір висоти подушки.

Висота більшості подушок становить від 6 до 16 см, а більшості людей підходять подушки заввишки 10-14 см. Але краще підібрати висоту подушки індивідуально: вона повинна дорівнювати ширині вашого плеча.

Вибір жорсткості подушки.

Вибір жорсткості подушки залежить від вашої звичайної пози під час сну:
- Якщо вам зручніше спати на боці, краще купити жорстку подушку, щоб була хороша опора для голови та шиї;
- Якщо зазвичай ви спите на спині, вам підійде подушка середньої твердості;
- Якщо любите спати на животі – потрібна м'яка подушка.

Який розмір подушки вибрати?

Сучасні подушки зазвичай мають стандартний розмір: 70х70см, 50х70см, 60х60см. Бувають, звичайно ж, подушки нестандартної довжини та ширини. Головне, довжина подушки має перевищувати ширину матраца. Висота подушки повинна відповідати ширині Вашого плеча. Але врахуйте, що багато наповнювачів з часом злежуються, скочуються, і часом, купивши велику подушку, Ви помітите, що через кілька місяців вона вже недостатньо висока для Вас.

На якому матраці Ви спите?

Подушка дозволяє всьому тілу розслабитись під час сну. Вона підтримує голову та шийний відділ хребта, внаслідок чого весь хребет відпочиває. Згадайте, у якій позі Ви найчастіше спите. Якщо ви спите на боці, Вам потрібна вища подушка. Якщо ж ви волієте спати на спині або животі, Вам підійде подушка нижче. Для широкоплечих персон потрібна вища подушка, адже вигин хребта в такому разі вищий. Якщо у Вас м'який матрац, то радимо Вам купувати подушку вище. Якщо матрац жорсткий, можна купувати невисоку подушку.

Вибір за вами. Не заощаджуйте на подушці, адже третину свого життя Ви проводите уві сні.


Купити пухо-пір'яну подушку, ортопедичні подушки, Ексклюзивні подушки ви можете у нас на сайті
.

Повернутись до списку статей >> Перейти на головну >>
Пухові ковдри

Пухо-пір'яні подушки

Ексклюзивні подушки

Ортопедичні подушки


Позбавляємо алергії!

ЖОРСТКА ПОДУШКА

Системи очищення повітря GreenTech Environmental

Система очищення та відновлення повітря GT-3000

ПРАВИЛА ПОСТІЛЬНОГО РЕЖИМУ (акуратним та лінивим)

Аналіз поз уві сні – дозволяє вивчити глибину психіки

БУДОВА ПУХУ та ПЕРА

Чистити подушки – навіщо?

Рекомендації щодо вибору подушки

Рекомендації щодо вибору наповнювача подушки

Ідеальний наповнювач для подушок та ковдр

Кліщі домашнього пилу - причина побутової алергії

Екскурс в історію подушок

Здоровий сон – успіх у всіх справах!

Оцінка якості перопухової продукції

Цей загадковий СОН!

Поради щодо догляду за пуховими ковдрами та подушками



 
  Copyright © podusia.ua 2011
Передрук матеріалів з сайту дозволено тільки з прямим активним посиланням на http://podusia.ua/