Російскомовна версія сайту Ваш сон – КАЗКА!
 
 
 
 
   
     
 

Рекомендації щодо вибору наповнювача подушки.

Які бувають наповнювачі подушок?

Не дивлячись на різноманітність різних наповнювачів подушок, їх можна розділити на два класи – натуральні та синтетичні, кожен з яких має свої переваги та недоліки. Натуральні наповнювачі – природні та комфортні. Крім того подушки з натуральними наповнювачами бувають досить дорогими, а також потребують спеціального догляду. Синтетичні наповнювачі – як правило, дешевші, ніж натуральні. Доглядати їх легше – більшість із них можна прати навіть у пральній машині. Але багато хто ставиться до них насторожено через їхню ненатуральність, адже всі ці синтепони, силікони, холофайбери тощо. - Похідні переробки нафтопродуктів.

Натуральні наповнювачі для подушок.

Пухо-перові подушки.

На одностайну думку фахівців, подушка, наповнена пухом і пером, була, є і буде найкращою подружкою будь-якого любителя добре поспати. Тому власники пухових подушок та перин, які дісталися їм у спадок від дбайливих бабусь, можуть лише порадіти та подякувати за щедрість своїх сільських родичів. Оскільки сьогодні справжні пухові подушки є мало не розкішшю і коштують недешево.





Вартість пухово-пір'яних подушок залежить від їх розміру та відсоткового співвідношення наповнювачів: чим вищий відсоток пуху в подушці – від 2% до 90%, тим вона дорожча. Що ж до оптимального співвідношення пера до пуху, це справа індивідуального вибору. Якщо хочете жорстку подушку - відсоток пера повинен бути вищим, якщо бажаєте м'яку - купіть подушку з великим відсотком пуху.

Наповнення подушки - овеча шерсть.

Позитивом подушок з овечою вовною є те, що вони можуть позитивно впливати на здоров'я людини. Позитивний ефект обумовлений тим, що вовняні волокна, що стикаються, утворюють електростатичне поле. Вовняні подушки можуть мати благотворний ефект при таких захворюваннях як ревматизм, болі в м'язах і суглобах. Недоліком подушок, наповнених овечою шерстю, і те, що наповнювач може звалятися вже кілька місяців використання. А повернути шерсті, що звалилася, початковий стан практично неможливо. Також подушки з овечої вовни протипоказані людям, які страждають на алергію.

Наповнення подушки - натуральний шовк.

Кокони тутового шовкопряда акуратно розрізають і розтягують - виходить невагоме, як павутиння, полотно. Його згортають кілька разів і зверху надягають бавовняний чохол. Натуральний шовк гіпоалергенний, не звалюється і пахне.
Нестача шовкових подушок – висока ціна.
Для тих, кому шовкові подушки здаються занадто м'якими, випускають більш жорсткі варіанти, додаючи до шовку силіконові волокна. Знижується якість наповнювача, відповідно і ціна.

Рослинні наповнювачі подушок – гречане лушпиння, «шишки» хмелю, оболонка рису, трави.

Переваги подушок з рослинними наповнювачами: мають аромотерапевтичні властивості, дозволяють швидше розслабитися, ідеально повторюють контури голови, масажують шкіру, не викликають алергію.
Недоліки: середній термін служби подушок із рослинними наповнювачами становить лише близько одного року. До того ж шарудіння, що видається при кожному русі подушки, може дуже заважати.

Наповнення подушки - натуральний латекс.

Натуральний латекс виготовляється із спіненого каучуку – смоли тропічного дерева гевею. Цей матеріал застосовують переважно при виготовленні дорогих ортопедичних подушок. Натуральний латекс – пружний, гумовий, але водночас і м'який матеріал, що добре підтримує голову та шию. Подушка з натурального латексу як би підлаштовується під форму тіла, і коли людина піднімає голову з подушки, вона поступово розправляється. Подушка з натурального латексу, напевно, найдовша: вона здатна прослужити близько 20 років, при цьому залишаючись пружною, і водночас м'якою. Недолік у подушок з натуральним латексом один досить висока ціна.

Подушки, наповнені ватою.

Ватні подушки – найдешевші серед подушок із натуральними наповнювачами.
Натуральна бавовняна вата, що застосовується для подушок, повинна відповідати ГОСТу 5679-85 або 1788-86. Такі подушки не викликають алергії, але вата швидко скочується, і подушка приходить у непридатність.

Синтетичні наповнювачі для подушок.

Існує кілька видів синтетичних наповнювачів для подушок:

- Синтепон –недорогий варіант синтетичного наповнювача подушок.
Подушки, наповнені синтепоном, можна експлуатувати протягом 2-3 років. Синтепонові подушки можна прати у пральній машині.

- Комфорель – один з найбільш популярних синтетичних наповнювачів, є кульками з пухнастого синтетичного волокна. Подушка, наповнена комфореллю, добре зберігає форму, легко стирається.

- Холофайбер – вважається одним з найкращих синтетичних замінників пуху та пера. Наповнені холофайбер подушки можна прати при температурі до 40 градусів. Більш жорсткі ортопедичні подушки наповнюють сумішшю холофайбера та овечої вовни.

- Силікон. Силіконовий бум не оминув і подушкову промисловість – виявляється, силіконовими бувають навіть подушки. Силіконові подушки, практично як і їх, відоміші силіконові колеги, відрізняються підвищеною пружністю і здатністю швидко відновлювати форму.

- Матеріал із ефектом пам'яті – реагує на тиск та тепло, набуває форми тіла. При знятті тиску повільно (за 1-2 с) відновлює форму. За відчуттями - подушка при натисканні на неї не виштовхує, а повільно підлаштовується. Важливо пам'ятати, що подушки з ефектом пам'яті в жодному разі не можна прати. Вода руйнує структуру подушки, і ефект пам'яті втрачається.

Ці матеріали можуть бути жорсткими та м'якими. Виготовляються як на основі синтетичних пін (поліуретану), так і латексу (меморилатекс). Еталонним матеріалом із ефектом пам'яті вважається Tempur. Він самий довговічний за рахунок найбільшої щільності (85 кг/куб.м).

Вибір за вами. Але радимо Вам не економити на подушці, адже третину свого життя Ви проводите уві сні.

Повернутись до списку статей >> Перейти на головну >>
Пухові ковдри

Пухо-пір'яні подушки

Ексклюзивні подушки

Ортопедичні подушки


Позбавляємо алергії!

ЖОРСТКА ПОДУШКА

Системи очищення повітря GreenTech Environmental

Система очищення та відновлення повітря GT-3000

ПРАВИЛА ПОСТІЛЬНОГО РЕЖИМУ (акуратним та лінивим)

Аналіз поз уві сні – дозволяє вивчити глибину психіки

БУДОВА ПУХУ та ПЕРА

Чистити подушки – навіщо?

Рекомендації щодо вибору подушки

Рекомендації щодо вибору наповнювача подушки

Ідеальний наповнювач для подушок та ковдр

Кліщі домашнього пилу - причина побутової алергії

Екскурс в історію подушок

Здоровий сон – успіх у всіх справах!

Оцінка якості перопухової продукції

Цей загадковий СОН!

Поради щодо догляду за пуховими ковдрами та подушками



 
  Copyright © podusia.ua 2011
Передрук матеріалів з сайту дозволено тільки з прямим активним посиланням на http://podusia.ua/