Російскомовна версія сайту Ваш сон – КАЗКА!
 
 
 
 
   
     
 

Ідеальний наповнювач для подушок та ковдр

На сьогоднішній день не вщухають суперечки, який наповнювач краще для подушок: натуральний чи синтетичний? Однозначно – натуральний і сперечатися тут марно. Ні для кого не секрет, що всі найкращі винаходи людство запозичало у природи, і до сьогоднішнього дня поняття солодкого та приємного сну пов'язане у нашій свідомості з натуральними перинами та ковдрами. Згадайте своїх бабусь - вони спали на пухо-перових подушках, перинах, були здорові, а про алергію навіть не чули. Так, виносили на вулицю подушки, влітку - вибивали з них пилюку і просушували, а взимку – «виморожували». От і все. Традиційний наповнювач – це пух та перо птиці. Таку подушку наповнюють лебедячим, гусячим, качиним пухом або курячим пером, пухом гаги, або сумішшю невеликого м'якого пір'я і пуху. Пух захищає птахів як від холоду, а й від перегріву. Пушинки стикаються не щільно, тому створюються закриті мікроскопічні прошарки повітря, що забезпечують відмінну теплоізоляцію. Такі подушки чудово вбирають та випаровують вологу, легко відновлюють об'єм, на них зручніше спати. При їх експлуатації відносна вологість вбирається у 45-50% (дуже комфортні умови у розвиток кліщів).

Такі ковдри та подушки – м'які, еластичні, теплі. Перш ніж потрапити у виріб (у виробничих умовах) пух проходить багаторазові етапи очищення: знепилення, очищення парою, просушування. Ці процеси запобігають появі запаху, цвілі, грибків, пилових кліщів.

І зараз, коли до нашої уваги представлений величезний вибір подушок з різними наповнювачами – не замислюйтесь: вибирайте натуральне!

Що ж до ідеального співвідношення перо/пух, це справа індивідуального вибору. Однак, якщо любите жорсткіші подушки - відсоток пера повинен бути вищим, якщо ж, на вашу думку в подушці потрібно «тонути» - краще пухова. Пух дуже добре зігріває і чудово тримає тепло, надзвичайно легкий, дозволяє безперешкодно випаровуватися зайвій волозі, пропускає повітря і дозволяє вільно дихати тілу і при цьому зберігає тепло.

У чому різниця між пуховою подушкою та подушкою з пера?

ПУХ

Пухова подушка більш довговічна, більш пружна, не містить великого пір'я, що заважає спати і коштує дорожче. До складу наповнювача включається до 10% дрібного пера та 90% пуху водоплавної птиці..



ДРІБНЕ ПЕРО

Пір'яна подушка не така довговічна, більш плоска, може містити пір'я, що заважає спати, коштує дешевше. До складу наповнювача включається понад 90% пера водоплавного птаха.








ПУХ-70% та ДРІБНЕ ПЕРО-30%

Перопухова подушка - до складу наповнювача включається 50% дрібного пера і 50% пуху водоплавного птаха.

На думку фахівців, ідеальне поєднання для подушки це – 70% пуху та 30% дрібного пера водоплавного птаха.


Як виглядає гусячий пух?
Пушинка кругла і сферична, у ній відсутня остяк (стрижень). Найякісніша сировина має більші пушинки.

Як виглядає гусяче перо?

Це найцінніший вид пухо-перової сировини. Гусяче перо характеризується великою пружністю, міцністю, легкістю, високими теплозахисними властивостями, водовідштовхувальною здатністю та великим опором до ласування. Гусяче перо містить багато пуху і має найкращий показник питомого обсягу. Гусяче перо відрізняється гарним забарвленням. Зазвичай воно білого чи сірого кольору. Свіже гусяче перо має найтонший матовий наліт на поверхні опахала. Характерною ознакою гусячого пера є відсутність додаткових (дочірніх) пір'їнок, які, як правило, зустрічаються на пір'ї курей.

М'яке, або дрібне, перо - це контурне пір'я тулуба гусака завдовжки до 5 см і шириною 1,5-4,5см. Дрібне перо має тонкий, пружний, трохи вигнутий стрижень і м'яке, порівняно нещільне опахало. Пластиною зверненою вниз. Пухова частина становить від 30 до 70% всього опахала. Найм'якше перо цієї групи - пір'я підхвістне. Який ступінь пружності пушинки найкращий для пухової подушки?

Щоб перевірити якість виробу:
- необхідно досить сильно натиснути на подушку руками: вироби з високоякісного пухоперового наповнювача приймають 50-70% первісної форми за 20-30 секунд. Повне відновлення має відбутися протягом 1-3 хвилин. Якщо потрібно більше часу – виріб не ідеальний за своїми пружними якостями,
- перевіряйте вироби на запах: погано помитий пух має неприємний запах – від нього краще відмовитися (або якщо це подарунок) помити його самостійно.

Основне правило:

«Чим вищий рівень пружності, тим вище якість пухової подушки». Так на сьогоднішній день 800-й ступінь пружності вважається кращим у світі. Ступінь пружності, здебільшого, визначає якість пухової подушки. Однак важливу роль відіграє вид птаха, походження (Угорщина, Канада, Україна, Російська Федерація, Китай), ступінь очищення (скільки щаблів 4 або 15), де відбувалося очищення, процентний вміст пуху. Що ступінь пружності, то більше вписувалося пушинка. Чим більше пушинка, тим якісніша пухова подушка. Чим якісніша пухова подушка, тим комфортніший ваш сон.

Повернутись до списку статей >> Перейти на головну >>
Пухові ковдри

Пухо-пір'яні подушки

Ексклюзивні подушки

Ортопедичні подушки


Позбавляємо алергії!

ЖОРСТКА ПОДУШКА

Системи очищення повітря GreenTech Environmental

Система очищення та відновлення повітря GT-3000

ПРАВИЛА ПОСТІЛЬНОГО РЕЖИМУ (акуратним та лінивим)

Аналіз поз уві сні – дозволяє вивчити глибину психіки

БУДОВА ПУХУ та ПЕРА

Чистити подушки – навіщо?

Рекомендації щодо вибору подушки

Рекомендації щодо вибору наповнювача подушки

Ідеальний наповнювач для подушок та ковдр

Кліщі домашнього пилу - причина побутової алергії

Екскурс в історію подушок

Здоровий сон – успіх у всіх справах!

Оцінка якості перопухової продукції

Цей загадковий СОН!

Поради щодо догляду за пуховими ковдрами та подушками



 
  Copyright © podusia.ua 2011
Перепечатка материалов с сайта разрешена только с прямой активной ссылкой на http://podusia.ua/