Російскомовна версія сайту Ваш сон – КАЗКА!
 
 
 
 
   
     
 

Жорстка подушка.

У Японії кажуть: «Скривлена шия - ознака короткого життя».

Підвивихи шийних хребців викликають запалення в рухомих суглобах, а від цього страждає рухливість шиї, виникають гострі та тупі болі не тільки в самій шиї, а й у потилиці. З того часу, як більшість людей стала займатися розумовою працею, значно поширилися і болі в області шиї.

Симптоми захворювання шийного відділу хребта – це біль у потилиці, очах, вухах, області плечового пояса. Вони виникають як під час руху, так і зберігаються і тоді, коли голова нерухома. Як правило, таким хворим важко знайти зручне положення для сну, вони часто прокидаються від болю в шиї через незручне положення голови, що викликає додаткове навантаження на суглоби і зв'язки шийного відділу хребта.

Дуже поширена думка, що корисно спати без подушки. Проте сучасні дослідники довели, що це негаразд. Подушка дорослій людині необхідна, вона дозволяє зберегти верхню частину хребта у прямому положенні, щоб дати можливість м'язам повністю розслабитись під час сну. При сутулості в грудному відділі хребта людина буде змушена закидати назад голову, щоб спертися на потилицю. Таке положення голови, крім погіршення артеріального кровотоку в хребетних артеріях, призведе до утруднення венозного відтоку з порожнини черепа, набряку носоглотки і м'якого піднебіння з утрудненням носового дихання і хропіння з вторинним кисневим голодуванням мозку. сучасні дослідники підкреслюють, що сон без подушки для сутулих людей (а їх зараз більшість) болісний і шкідливий.

Кацудзо Ніші пропонує скористатися жорсткою подушкою. На ній ви лежите рівно і розміщуєте шию так, щоб третій і четвертий шийні хребці лежали на ній.

Жорстка подушка цілком замінює стимуляцію рефлекторних центрів у носовій порожнині. З її допомогою виліковується будь-яке запалення носової перегородки. Жорстка подушка стимулює мозковий кровообіг і таким чином запобігає розвитку атеросклерозу.

Розміри подушки повинні бути такими, щоб вона могла заповнити впадину між потилицею та лопатками. Сенс же полягає в тому, щоб хребет від третього шийного хребця був випрямлений і знаходився на рівній та жорсткій поверхні. Великі та м'які подушки, що здаються такими зручними, насправді змушують шию викривлятися, а крім того, вони сильно зігрівають хребці.


За матеріалами книги «Природне омолодження за К.НІШЕ»

Повернутись до списку статей >> Перейти на головну >>
Пухові ковдри

Пухо-пір'яні подушки

Ексклюзивні подушки

Ортопедичні подушки


Позбавляємо алергії!

ЖОРСТКА ПОДУШКА

Системи очищення повітря GreenTech Environmental

Система очищення та відновлення повітря GT-3000

ПРАВИЛА ПОСТІЛЬНОГО РЕЖИМУ (акуратним та лінивим)

Аналіз поз уві сні – дозволяє вивчити глибину психіки

БУДОВА ПУХУ та ПЕРА

Чистити подушки – навіщо?

Рекомендації щодо вибору подушки

Рекомендації щодо вибору наповнювача подушки

Ідеальний наповнювач для подушок та ковдр

Кліщі домашнього пилу - причина побутової алергії

Екскурс в історію подушок

Здоровий сон – успіх у всіх справах!

Оцінка якості перопухової продукції

Цей загадковий СОН!

Поради щодо догляду за пуховими ковдрами та подушками



 
  Copyright © podusia.ua 2011
Перепечатка материалов с сайта разрешена только с прямой активной ссылкой на http://podusia.ua/