Російскомовна версія сайту Ваш сон – КАЗКА!
 
 
 
 
   
     
 

Чистити подушки - навіщо?

Добру третину свого життя людина проводить у ліжку. Саме сон та продуктивний відпочинок є для нас основними джерелами накопичення фізичної та інтелектуальної енергії.

Ефективність нашої життєдіяльності максимально залежить не стільки від кількості, скільки від якості відпочинку. Саме тому такі важливі найбільш комфортні умови для відпочинку. Під час сну організм людини найбільш наближений до природного стану, тому здоровий сон є основним критерієм фізичного здоров'я. Людський організм за одну лише ніч втрачає чверть із гаком літра рідини. Якщо ця рідина не може рівномірно випаровуватися, вона неминуче конденсується на шкірі, викликаючи охолодження організму, і людина починає змерзнути. Пір'я і пух за своєю природою гігроскопічні, тобто вони чудово вбирають вологу, яку виділяє людина під час сну, і віддають її в навколишню атмосферу.

Ні для кого не секрет, що всі найкращі винаходи людство запозичало у природи, і до сьогоднішнього дня поняття солодкого та приємного сну пов'язане у нашій свідомості з натуральними перинами та ковдрами. Ідеальний наповнювач для подушок – гусячі та качині пух та пір'я. Матінка природа забезпечила птахів ідеальним термоізолюючим «одягом».
Продумана до дрібниць система найдрібніших повітряних каналів пір'я та пуху запобігають переохолодженню пташиного організму. Тому пух і пір'я дуже добре зігрівають і чудово тримають тепло, надзвичайно легкі, не сковують ваших рухів, пропускають повітря і дозволяють вільно дихати тілу і при цьому зберігають тепло.

Як основний недолік виробів з натуральної сировини називають їх здатність викликати різні алергічні реакції.
Проведені в Німеччині дослідження показали, що пух і перо самі по собі не є алергенами, а головним винуватцем у виникненні алергічної реакції є пиловий кліщ, який може разом із пилом проникнути через тканину всередину виробу.

Пиловий кліщ паразитує на пилу.Пил є частинками органічних речовин: залишки їжі, яку ми їмо протягом дня, злущений епідерміс (людина за добу втрачає близько 0,8 гр. епідермісу). Оптимальне середовище для життєдіяльності пилового кліща: температура 17-32С, відносна вологість не нижче 55%.
Пиловий кліщ, як і всі кліщі, має дуже розвинений кишечник, вага екскрементів, що виділяються кліщем, перевищує його власний у десятки разів. Як правило, алергічна реакція виникає при контакті шкіри людини з фекаліями кліщів, що знаходяться у зваженому стані, а також внаслідок вдихання або заковтування їх.

Алергія на пухо-перові вироби прямо пов'язана з мікрокліматом квартири: чим частіше ми пилососимо, провітрюємо приміщення, чистимо подушки та ковдри, тим менше умов для життєдіяльності кліща.
Ще одним неприємним моментом, притаманним будь-якого наповнювача, є пил.
Домашній пил містить пилових кліщів та токсичні відходи їх життєдіяльності, що є основною причиною алергічних та респіраторних захворювань, а також астми. А ви знаєте, що...
10% дітей по всьому світу хворіють на астму, викликану алергеном на домашній пил. В Україні алергії схильний кожен шостий. У Києві – кожен п'ятий...

Як уже доведено, у синтапонових подушках через півроку використання накопичується така кількість пилу та продуктів життєдіяльності кліщів, що викликає більшу алергію, ніж традиційний пухо-перовий наповнювач за два роки експлуатації.

Так робіть висновки – чи потрібно чистити подушки?

Повернутись до списку статей >> Перейти на головну >>
Пухові ковдри

Пухо-пір'яні подушки

Ексклюзивні подушки

Ортопедичні подушки


Позбавляємо алергії!

ЖОРСТКА ПОДУШКА

Системи очищення повітря GreenTech Environmental

Система очищення та відновлення повітря GT-3000

ПРАВИЛА ПОСТІЛЬНОГО РЕЖИМУ (акуратним та лінивим)

Аналіз поз уві сні – дозволяє вивчити глибину психіки

БУДОВА ПУХУ та ПЕРА

Чистити подушки – навіщо?

Рекомендації щодо вибору подушки

Рекомендації щодо вибору наповнювача подушки

Ідеальний наповнювач для подушок та ковдр

Кліщі домашнього пилу - причина побутової алергії

Екскурс в історію подушок

Здоровий сон – успіх у всіх справах!

Оцінка якості перопухової продукції

Цей загадковий СОН!

Поради щодо догляду за пуховими ковдрами та подушками



 
  Copyright © podusia.ua 2011
Перепечатка материалов с сайта разрешена только с прямой активной ссылкой на http://podusia.ua/