Російскомовна версія сайту Ваш сон – КАЗКА!
 
 
 
 
   
     
 

З ПОДУШКОЮ АБО БЕЗ – ОСЬ ЧИМ ПИТАННЯ.

боли в области шеи

У Японії кажуть: «Скривлена ??шия-ознака короткого життя». Підвивихи шийних хребців викликають запалення в рухомих суглобах, а від цього страждає рухливість шиї, виникають гострі та тупі болі не тільки в самій шиї, а й у потилиці. Крім того, підвивихи третього та четвертого шийних хребців є причиною захворювання зубів – верхнього та нижнього різців. Хронічні болі в області шиї зазвичай спостерігаються у людей віком 40 років і старше. За родом роботи багато хто змушений довго сидіти, нахилившись, наприклад, над столом. З того часу, як більшість людей почала займатися розумовою працею, значно поширилися і болі в області шиї. Основа цього закладається ще у дитинстві. Сучасні діти занадто багато часу проводять у сидячому положенні під час занять та гри за комп'ютером.

Симптоми захворювання шийного відділу хребта – це біль у потилиці, очах та вухах, в області плечового пояса. Вони виникають як під час руху, але зберігаються і тоді, коли голова нерухома. Крім того, типова обмежена рухливість шиї. Як правило, таким хворим важко знайти зручне положення для сну, вони часто прокидаються від болю в шиї через незручне положення голови, що викликає додаткове навантаження на суглоби та зв'язки шийного відділу хребта.

боли в области шеи

Дуже поширена думка, що корисно спати без подушки. Однак сучасні дослідники довели, що це не так подушка дорослій людині необхідна, причому як у положенні на спині так і на боці. Невелика подушка дозволяє зберегти верхню частину хребта в прямому положенні, щоб дати можливість м'язам повністю розслабитися під час сну. Якщо підійти до цього питання детальніше з'ясуватися таке. Людина з нормальними вигинами хребта в положенні на спині ще якось зможе витримати той дискомфорт і напругу в шиї, що залишається без підтримки, які створюються при опорі на матрац потилиці і грудних хребців. Але при сутулості в грудному відділі хребта він буде змушений закидати голову назад, щоб спертися на потилицю. Таке положення голови, крім погіршення артеріального кровотоку в хребетних артеріях, призведе до утруднення венозного відтоку з порожнини черепа, набряку носоглотки і м'якого піднебіння з утрудненням носового дихання і хропіння з вторинним кисневим голодуванням мозку. Сучасні дослідники наголошують, що сон без подушки для сутулих людей (а їх зараз більшість) болісний і шкідливий.

За матеріалами видання «Природне омолодження за К.НІШІ»
Повернутись до списку статей >> Перейти на головну >>
Пухові ковдри

Пухо-пір'яні подушки

Ексклюзивні подушки

Ортопедичні подушки


Позбавляємо алергії!

ЖОРСТКА ПОДУШКА

Системи очищення повітря GreenTech Environmental

Система очищення та відновлення повітря GT-3000

ПРАВИЛА ПОСТІЛЬНОГО РЕЖИМУ (акуратним та лінивим)

Аналіз поз уві сні – дозволяє вивчити глибину психіки

БУДОВА ПУХУ та ПЕРА

Чистити подушки – навіщо?

Рекомендації щодо вибору подушки

Рекомендації щодо вибору наповнювача подушки

Ідеальний наповнювач для подушок та ковдр

Кліщі домашнього пилу - причина побутової алергії

Екскурс в історію подушок

Здоровий сон – успіх у всіх справах!

Оцінка якості перопухової продукції

Цей загадковий СОН!

Поради щодо догляду за пуховими ковдрами та подушками



 
  Copyright © podusia.ua 2011
Передрук матеріалів з сайту дозволено тільки з прямим активним посиланням на http://podusia.ua/